De Kundaline-energie, ligt verborgen in het onderste gedeelte van ons lichaam. Onderaan ons staartbeen, aan het einde van ons ruggengraat ligt deze oerkracht in de meeste gevallen opgerold als een slang, slapend te wachten totdat hij wordt wakker gemaakt.

Iedereen zou iets over Kundaline moeten weten, omdat ieder mens er een heeft en deze op niet al te lang termijn meer het nieuwe bewustzijn van de mensheid zal worden. Bij iedereen stroomt de Kundaline energie meestal in zeer lichte mate door het lichaam heen, is dus in slaapstand.

 

Het wakker maken van de Kundaline was voor duizenden jaren alleen weggelegd voor Boeddhisten en Yogi’s die na jarenlange toegewijde oefening en meditatie werden geïnitieerd door een Meester bij wie de Kundaline al helemaal vrij stroomde.
Dit was niet zonder reden, de Kundaline is verbonden met ons zenuwstelsel en wanneer deze na het wakker worden, zeer intense energie niet vrij en blij kan stromen in 1 rechte lijn via de ruggengraat door het hoofd naar buiten, kun je zelfs gek worden!

Wanneer de Kundaline op zijn weg blokkades tegenkomt, dus niet vrij verder kan stromen, krijg je op deze plekken drukopbouw en op een gegeven moment gaat de energie kris-kras door het lichaam heen. Met als gevolg dat in de chakra’s, waar onze ‘issues in the tissues’ liggen opgeslagen, getriggerd worden. Dus oude pijnen, verdriet, lichamelijke condities uit het verleden die nog niet aan de beurt zijn, om opgeschoond te worden, gaan opeens opspelen.

Bij een volledige Kundaline-awakening, vindt er een explosie in het hoofd plaats. Op het moment dat de stille gebieden in onze hersenen worden aangeraakt en tot bloei komen, kunnen we een leven gaan creëren vanuit
onze Goddelijke Potentie en Ons Geboorterecht als Mens op het kunnen leven van een leven van Volledige Zelfexpressie, Gezondheid, Rijkdom & Geluk.
Dit was in beginsel het doel van alle religiën: de mens in staat te stellen zijn volledig potentieel zoals hierboven beschreven, te bereiken. De Kundaline en het wakker maken ervan speelden in beginsel de hoofdrol in alle religiën. Door grote Ego’s en Machtspelletjes door de jaren heen, wordt dit nu tegengehouden en zelfs ook nog: duivels genoemd!